N-acetil-L-cisztein kapszula
• 100% N-acetil-L-cisztein aminosav
• nem tartalmaz segéd-, adalék- és színező anyagokat
• vegetáriánusok is fogyaszthatják
N-acetil-L-cisztein (NAC)
Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav stabil formája. Gyakran alkalmazzák táplálékkiegészítőkben. Magas kéntartalmának köszönhetően segít közömbösíteni az anyagcsere folyamat káros melléktermékeit, a szabad gyököket, vagyis antioxidánsként védi és egészséges állapotban tartja a sejteket. A szervezet L-ciszteinből és más aminosavakból glutationt állít elő, mely anyag egy rendkívül hatékony antioxidáns. A glutation koncentrációt az orvostudomány az öregedés egyik jelzőszámának tekinti. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutationtartalma. Másképpen fogalmazva, aki fiatal szeretne maradni, annak gondoskodnia kell a glutationszint növeléséről, például megfelelő mennyiségű cisztein bevitelével.
Kijelenthető, hogy sportolók számára az egyik legfontosabb antioxidáns anyag. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül, segíti a kötőszövet képződését, küzd a vírusos fertőzések ellen és jótékony hatással van az ízületekre.
• antioxidásként erősíti az immunrendszert
• a ciszteinből képződő glutation óvja az izmokat a károsodástól
• jó hatással van az ízületek tokjára és az ízületek körüli szövetekre
• segít a bőr regenerálódásában, az új bőr képződésében
Előfordulása
A baromfi, a joghurt, a zab, a búzacsíra, tojássárgája, fokhagyma, a brokkoli és a kelbimbó mind jó cisztein források.
Szinergistái
Egyéb antioxidánsokkal – C-vitaminnal, E-vitaminnal – együtt szedve még erősebb hatás érhető el.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.